Филтри за дъждовна вода

Филтрите за дъждовна вода Evo Aqua са произведени в Германия и са предназначени за пречистване на дъждовните води от примеси, като: листа, пясък, клечки и т.н. преди тя да постъпи в резервоара за съхранение. Филтрите са първи етап на пречистване в системата за дъждовна вода и са много важни за качеството на събраната вода. Поради тази причина се препоръчва използването на филтри, които са специално разработени за системите за дъждовна вода, отговарящи на необходимите изисквания: висока степен на пречистване, висока водопропускливост, лесно почистващи, ниски разходи за поддръжка и гаранция за съответствие.Пречиствателни станции ATB PurooПречиствателни станции ATB Puroo

Изборът на филтър зависи от характеристиките на терена и системата за вода:

  • Външен – филтърът се интегрира в отделна шахта под земята #филтри за дъждовна вода
  • Вътрешен – филтърът е монтиран в гърлото на резервоара #филтър за монтаж в резервоар

Подземните филтри се инсталират преди резервоара за дъждовна вода и под точката на замръзване. Те филтрират всички дъждовни води идващи от покриви и площадки. Преливникът дава възможност на излишната вода (при обилни валежи) да се излее в канализационната мрежа.

  • филтър с минимална поддръжка #минимална поддръжка
  • 100% водопропускливост, но трябва да се почиства от време на време #филтър за дъждовна вода
  • индустриални филтри за по големи обекти #индустриални филтри за вода

Успокоител: Той се монтира на входа и спомага за намаляване на фините частици, замърсяващи дъждовната вода. Те се утаяват на дъното на резервоара, където образуват тънък слой утайка. Успокоителят предпазва разбъркването на този слой, което е от голямо значение за качеството на съхраняваната вода.

Сифон: Сифонът гарантира, че частиците плаващи на повърхността се отстраняват от резервоара, както и че миризмите и газове от канализацията не могат да влязат в резервоара.

Тези три неща са много важни за качеството на водата да бъде чиста и без мирис.

  • Evo Basket INOX с капак: 552'лв
  • Evo Basket PE с капак: 420'лв
  • Evo Успокоител: 84'лв
  • Evo Сифон: 126'лв
  • Evo Basket Easy без капак: 312'лв

Evo Филтър за улук: 99'лв

Срок за доставка: на склад

Tags: filtri za dazhdovna voda, sistemi za dazhdovna voda, дъждовна вода, задържателен резервоар, повторна употреба на дъждовна вода, поливна система, резервоар за дъждовна вода с филтър, Системи за дъждовна вода, съхранение на дъждовна вода, Филтри за дъждовна вода, филтър за вода, филтър за резервоар, филтърна система